CERIA Hraška na zahušťování - jemná 250 g
CERIA Hraška na zahušťování - jemná 250 g
Hraška je unikátní česká výživná, a hlavně chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech. Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008). Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety.
Použití: Polévky – vrchovatou lžící Hrašky (30 g) zahustíme 1,5 l polévky. Omáčky – 50 g Hrašky zahustí 600 ml vody (vývaru) na přípravu omáčky. Hraškou snadno nahradíme vejce v těstech a karbanátcích (1 vejce = 1 lžíce = cca 20 g Hrašky). Hraškou na zahušťování lze i obalovat.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 326 kcal / 1379 kj, bílkoviny 16,6 g, sacharidy 53,9 g (z toho cukry 1,1 g), tuky 3,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g), vláknina 9,4 g, sodík 1 g. Neobsahuje lepek, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!