Recept na lahodný špenát s Hraškou
Jaro nám přináší spoustu surovin plných energie, jako jsou třeba kopřivy, z kterých můžete udělat lahodný špenát plný energie a vitamínu.
Jaro nám přináší spoustu surovin plných energie, jako jsou třeba kopřivy, z kterých můžete udělat lahodný špenát plný energie a vitamínu.
Budeme potřebovat:
Čerstvé kopřivy 400 g
HRAŠKA na zahušťování 100 g
Voda / Mléko 600 ml
Cibule 100 g (1 velká)
Česnek 10 g (1 stroužek)
Kokosový olej bez vůně PURITY VISION 25 ml
MAHÁ koření 5 g (1 čaj.ová lžička)
Sůl špetka
Muškátový oříšek špetka
Jak na to:
Bio kokosový olej bez vůně je stabilní při vysokých teplotách a proto je skvělý na vaření.
Na oleji dozlatova osmahneme jemně krájenou cibuli, přidáme 1/2 třeného česneku, MAHÁ koření a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (mlékem), osolíme, přidáme HRAŠKU a dobře promícháme.
Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a vaříme zvolna pod pokličkou 20 minut, až je HRAŠKA dobře provařená a není cítit po hrachu. Následně přidáme na jemno nasekané kopřivy a krátce povaříme. Před koncem varu muškátový oříšek a nakonec dochutíme třeným česnekem.
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka:
Místo 1/2 kopřiv můžeme použít mražený, nebo čerstvý špenát. Čerstvý špenát přidáme ke kopřivám a postup je zcela stejný. Mražený špenát přidáme před koncem, aby se rozpustil, ale není třeba jej vařit. HRAŠKA nám při přípravě špenátu zdravě a velmi chutně nahradí mouku. MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla. MAHÁ koření je vyvážená směs koření do každého jídla.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem. Dodržení 20 minut je opravdu důležité. Jen díky tomu je hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouku. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.