Recept na rybízovou bublaninu s kokosovým olejem
Recept na jednoduchou bublaninu s celozrnnou moukou, osvěžujícím červeným rybízem a bio kokosovým olejem. Do bublaniny můžete přidat jakékoliv sezóní ovoce a připravovat si ji po celý rok.
Recept na jednoduchou bublaninu s celozrnnou moukou, osvěžujícím červeným rybízem a bio kokosovým olejem.
Do bublaniny můžete přidat jakékoliv sezóní ovoce a připravovat si ji po celý rok.
Suroviny:
Hrubá mouka – 200 g
Celozrnná mouka – 50 g
Hraška Vanilka – 50 g
Cukr třtinový – 150 g
Kokos – 50 g
Bio Kokosový olej panenský – 150 g
Rybíz do těsta – 350 g
Rybíz na posypání – 200 g
Jablka nastrouhaná – 250 g
Horká voda – 300 g
Citronová šťáva – 50 g
Citronová kůra z 1. bio citronu
Soda na pečení – 4 g
Prášek do pečiva – 8 g
Vanilkové aroma – 20 g
Postup:
Všechny mouky, Hrašku vanilkovou, cukr a kokos si odvážíme a smícháme dohromady. Část (5 lžic) si poté odděláme zvlášť do misky a přidáme přesátý kypřící prášek a sodu. Rozpustíme si kokosový olej, který spolu s horkou vodou, citronovou šťávou a kůrou, vanilkovým aroma, rybízem a jablky přidáme do těsta. Vše promícháme a poté přidáme zbytek sypké části a ještě jednou vše důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do důkladně vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Těsto pěkně po plechu rozetřeme, aby všude bylo stejné množství těsta. Nakonec celý výtvor posypeme rybízem. Naší úžasnou dobrotu dáme do předehřáté trouby na 150 – 180°C, při stejné teplotě pečeme 35 – 45 minut.
Je důležité troubu z počátku neotevírat, abychom ji nezchladili a tím neporušili vypařování a nabývání těsta. Otevřeme-li troubu na začátku pečení, těsto může klesnout a stane se z něj „brousek“. Naše bublanina je dobře propečená, když odstupuje od krajů formy, povrch je zabarven do zlatova a je suchý. Při lehkém zmáčknutí do povrchu zjistíme, že těsto je pevné a pružné. Těsto vydáváme z plechu, až po vychladnutí.
Přejeme Vám mnoho úspěchů a lásky při tvorbě dobrot pro své nejbližší, protože láska a krásné myšlenky, dodají jídlům nezaměnitelnou esenci, která nic nenahradí.